АРХИВ НОВИНИ 2010г.

НОВ АЛБУМ ОТ ЛИЛИ ЦВЕТКОВА ЗА ЦЕНИТЕЛИТЕ НА АВТЕНТИЧНЯ ФОЛКЛОР

Лили Цветкова приключи записите на трети си албум от автентични и нечувани до сега песни, оставени й като наследство от нейната майка. Почитателите от различните фолклорни области ще намерят в него както македонски, добруджански, странджански и родопски песни. Лили Цветкова ”Обичам всички песни, създадени от народа ни и искам да ги събера като пъстър букет за неговите ценители.” - казва чаровната певица. Този албум се отличава както с драматичи така и с хумористичните песни. Любими са и песните “Имала мама гледала”, ”Ябълки се продават”, ”Димо си варка кончето”, ”Янтар си писмо изпрати” - която е разказ за брат-еничер, който намира сестра си Янка. С песните от новия албум Лили Цветкова поздраява своите почитатели като им гарантира още повече радост и истинска наслада от разнообразието на нашия фолклор.
Не отдавна Лили Цветкова беше поканена да гостува в Италия и Румъния, откъдето се завърна след изнесени няколко концерта с голям успех. Нейният патриотичен дух вля самочувствие на българите в чужбина и вече е заредила програмата си за следващи посещения зад граница.
През месец юни по Фолклор ТВ в предаването “Между нас казано“ нейните почитатели ще могат да видят интервюто в което тя споделя как е запяла народната песен от дете на 6 години по събори и фестивали и как предвава любовта си към българската народна песен на деца от детските градини. Очаквайте новя албум на Лили Цветкова с афтентични песни, изпяти от сърце за Вас, скъпи българи.
Лили подготвя и продуцира клипове към песните от последния си албум, които да са в ефир заедно с него.

© 2008-2014 Лили Цветкова

ВГ`Бъдничета`